Kuluvalla viikolla molempien poikien säännölliset agilitytreenit on pyörähtäneet käyntiin. Lenni harjoittelee Active Dogin Areenalla valmennusryhmässä tiistai-iltaisin klo 18-19 (wohou, ei enää yökyöpeliaikaa) ja Eddie treenaa Minnan koirakoululla Tupoksessa keskiviikkoiltaisin klo 18.30. Lisäksi myöhemmin tässä kuussa alkaa Eddien spanieliporukan tokotunnit maanantai-illalle. Itsenäiselle treenille jää sopivasti aikaa torstaina ja perjantaina, viikonloput onkin jo melko täyteen buukattu erinäisiä kisoja/näyttelyitä/treenejä ja koirattomia menoja. Koirahiihto on lisäksi saavuttanut suosion jo aiempina vuosina, ja Edin kanssa tätä olisi kiva harrastaa enemmänkin kun pikkumies osotti lahjakkuutta lajissa jo ensimmäisellä kerralla tositoimiin päästessään. Tämän viikko-ohjelman lisäksi toki tehdään metsäretkiä ja isäntäväki myös hiihtää ilman koiria, joten tylsää ei tule olemaan!

Lennin treeneissä pääpaino kevään aikana on ratatreenissä. Syksy hinkattiin tekniikkaa, ja nyt pyritään pitämään hyväksi hiottu tekniikka kasassa myös pitkillä radoilla. Tällä viikolla tehtiin "vain" 25 esteen rata, mutta jatkossa ovat kuulemma pitempiä :) En piirtänyt rataa heti treenien jälkeen, joten piirros on todellakin vain sinnepäin.

 

Alku oli ihan ok. Keinulle pysähtyi hyvin ja lähti vasta käskystä vaikka jouduin ottamaan etumatkaa. Kaikilla kontakteilla oli oikeestaan sama homma, että pysähtyi ja pysyi hyvin, mutta vielä napakammin sais tulla kakskakkoseen. Päällejuoksu onnistui hyvin ja olin ajoissa työntämässä hypylle 8, mutta sen jälkeen lähdin liikaa vedättämään ennen keppejä ja meni kakkosväliin. Näissä saa vielä olla huolellinen. Hypyllä 11 pakkovalssi + jaakotus toimi, samoin hypyllä 13 tiukka takaaleikkaus. Putken 16 pää löytyi tosi hyvin ja olin ajoissa hypyn 17 edellä. Tein valssin ennen hyppyä 18 sekä hypyllä 18. Ennen hyppyä tehty valssi olisi saanut olla ajoitettu paremmin, jotta olisi tullut sulavammin oikeelle hypylle. Hypyllä 18 kääntyi jo eka kierroksella tosi kivasti. Ennen hyppyä 20 vekitin ja siitä vedättämällä oikeeseen päähän putkea.  Hypyn 23 takaakiertoon ajautui kuin itsestään, samoin seurasi hypyn 24 takaakiertoon vaikka tila oli ahdas. Toisella kiekalla hiottiin keppien kohtaa ja välin 16-18 ajoittamista.

Kaiken kaikkiaan hyvä treeni vuoden alkuun :)

Eddien agilityharkat alkoi myös mukavasti. Alkuun tehtiin puomin alastuloa useita toistoja. Pikkasen meinas olla vauhtia! Ensimmäiset kerrat hihnassa, suullinen vapautus edessä olevalle namikipolle. Seuraavat toistot niin että namikuppi kakskakkosessa, itse jäätiin taakse ja suullisen vapautuksen jälkeen lelun heitto. Näissä siis ei ollut remmissä. Hyvin pysähtyi eikä ehtinyt karkaamaan kontaktilta yhtään kertaa. Vapautin toki melko varman päälle nopeasti.

Sitten irtoamistreeniä muurilta mutkaputkeen, ja lopulta suora rengas-hyppy-muuri-mutkaputki. Varmistelin vähän turhankin paljon, ja viestiksi tuli antaa sivuttaissuunnassa tilaa jo enemmän. Palkka aina patukkaa heittämällä. Eetulin mielestäkin lelupalkka on paras palkka. Seuraavassa tehtävässä mutkaputken jälkeen vedätettiin hypyn yli, seuraava hyppy takahyppynä + tiukka valssi viimeiselle hypylle. Pikkumies kestää vedättämisen hyvin, tulee käteen kiinni pyydettäessä ja suoritti takahypyn tosi tiiviisti. Näitä ollaankin harjoiteltu :) Viimeisessä tehtävässä harjoiteltiin tiukkaa takaaleikkausta ottamalla putkesta tuleva koira haltuun ennen hyppyä ja heittämällä lelu niin että saadaan siivekettä hipova kaunis takaaleikkaus. Kesti myös tämän hyvin kunhan heitin lelun oikeeseen suuntaan ;)

Itse reenaus meni siis oikein kivasti siihen nähden miten vähän ollaan vasta harjoiteltu! Ihan mahtava tuolle on opettaa agilityä. Tyyppi on kuitenkin jo nyt syttynyt lajiin aivan uskomattoman voimakkaasti. Meteli toisten mennessä putkeen oli korvia raastava ja kierrokset kävi kuumana. Ei ole ainakaan motivointiongelmia tämän kaverin kanssa ;))