Seuraa siis kunnon agipläjäys, sillä blogin päivitys on tällä viikolla laahannut hieman perässä.

Active Dogilla keskiviikkona oli taas tosi hyvät treenit, mutta ihan ei nappiin kulkenut. Liekkö oli ohjaaja väsyneenä ja Lennihän sitä ei varmasti anteeksi anna. Ihan ok saatiin kuitenki hinkattua kuvioita, vaikkei keskittyminen ollutkaan huipussaan. Kaikki treenit tehtiin vierekkän, rivissä olevilla esteillä.

Ensimmäisenä yritettiin tehdä slalomia. Omasta mielestä käänsin yläkroppaa, olin edellä ja  vielä juoksin eteenpäin, mutta jostain syystä Lenni tuli jo toisesta hypystä ohi. Mikko vähän sääti vielä ja käski kääntää kroppaa aiemmin, mutta silti tökki. Kuulemma koira ei oikein tullut ohjaukseen mukaan. Kyllä me sitten saatiin onnistumaankin, mutta vain neljä hyppyä edettiin.

Sitten ohjattiin kaukaa, esteet edelleen samoissa asetelmissa. Tavoitteena itse jäädä viimeisen siivekkeen viereen ja siitä ohjata koiraa aluksi kaksi hyppyä, myöhemmin kolme. Kun näin tämän harkan, kävipä vain mielessä että näitä kaukaa lähetyksiä on ollut treenilistalla jo pitkään, mutta aina ne on vain jääny johonki. Ensimmäisellä kerralla L tuli suoraan luokseni. Sitten vähän helpotettiin viemällä ekan hypyn jälkeen palkka ja saatiin onnistumaan. Palkka pois ja hyvin kulki. Tää oli tosi tarpeellinen treeni, sillä kisoissa en juurikaan ole uskaltanut jättää koiraa sivusuunnassa kauas kun ei olla sitä treenattukaan. Aina sitä treenattavaa vaan riittää!

Viimeisenä tehtiin jokailselle hypylle takaaleikkaus. Tosi ahtaita leikkauksia siis, tarkoituksena siedättää koira kunnolla takaaleikkauksille. Hyvin kärsi leikata ihan hypyn vieressä, mitä nyt olin myöhässä välillä...

KAS:n hallilla tänään treenattiin Niinan ja Urhon kanssa näitä activella opittuja kuvioita. Kaikki kuviot kulki paljon paremmin. Slalom saatiin tehtyä hienosti kaikilla kuudella hypyllä ja Lenni kuulemma kulki nätisti pienillä kaarroksilla. Voi että tulee hyvä fiilis kun jokin aiemmin epäonnistunut juttu kulkee paljon paremmin! Kaukaa lähetykset ihan ok kahden hypyn takaa ja tämä nyt saa toistaiseksi riittääkkin meille. Pääasia on että pystyy lähettämään kauempaa sivustakin hypylle. Myös takaaleikkaukset onnistu kyllä pienessäkin tilassa. Kerran kaadoin itse siivekkeen melkeen Lennin päälle, mutta onneksi tuo ei vetänyt herneitä siitä...

Loppuun tehtiin vielä keinun keinuttelua, ja kaksi toistoa kokonaista keinua. Urho meni edeltä ja Lenni ihan reippaastikin perässä. Keinulla eteenpäin kehottamisen lopetan kokonaan (kiitos Niina vinkistä), vaan reippaalla käskyllä suoritetaan koko este, eikä sen kummempaa numeroa siitä tehdä. Ei ainakaan nyt näyttänyt yhtään huonolta.