Tänä kesänä oli hyvä tarkoitus mejäillä enemmän, mutta vähiin se on jäänyt. Kokemus itsellä lajista on kovin vähäinen, joten hieman epävarmalta tuntuu treenaaminenkin. Eilen aamulla kävin vetämässä kuitenkin jäljen, joka ajettiin sitten illalla. Jälki oli lyhyt, kaikkineen ehkä 100-200m, mutta oli siinä ne kaksi 90 asteen kulmaa makauksilla.

Olin aivan yllättynyt miten hienosti Lenni oli jyvällä hommasta. En ehtinyt näyttää jäljen alkua kun Lenni haistoi sen jo kauempaa, haisteli aloituksen omatoimisesti ja lähti jäljestämään pysähtyen vasta ensimmäiselle makaukselle. Siinä haisteltiin ja mietiskeltiin, aivan kun ois vähän jännittänytkin. Kannustin rauhallisesti etsimään ja hienosti löytyi oikea suunta. Seuraava makaus ohitettiin huomattavasti nopeammin ja jäljestys jatkui kaadolle asti poikkeamatta jäljeltä.

Seuraavan kerran voi näemmä tehdä jo pidemmän jäljen ja antaa vaikka yön yli muhia metsässä. Jos nyt muutaman jäljen saisi vedettyä tässä syksyn mittaan, niin kovasti Lenni näyttää nauttivan kun pääsee nenää käyttämään.