Eilen lähdin treeneihin vähän miettien että mitäkähöhän tästä tulee. Jo aamulenkillä Lenni oli ollut kovin yhteistyöhaluton, sillä kaikki narttujen hajut ois pitänyt pysähtyä haisteleen ja muutenkin eteneminen tapahtui nenä maassa. Kevättä rinnassa.

Hallille päästyä Lenni keskittyi kuitenkin täysillä tekemiseen. Se oli kovin onnellinen päästessään taas tekemään agilityä. Väliajoilla se saattoi haistella maata mutta omalla vuorolla tehtiin aina hommat kunnolla. Kiva mieli tuli taas tuosta spanielin innokkuudesta ja hyvällä fiiliksellä ajeltiin treenien jälkeen kotiin.

Aloitettiin menemällä putkeen monista kulmisa. Vaikeutena oli puomin aloitus putken päiden välissä. Ihan kivasti putki löytyi. Hypyn kautta mentiin välillä myös puomille ja onnistui sekin. A:n alla oli samoten putki. A:lle menttin pujottelulta pitkällä viennillä. Lenni tiesi jo pujottelulla tulevan tehtävänsä ja juoksi täydellä moottorilla lemppariesteellensä.

Sitten rataa pätkissä (Piirros taas on versio sinnepäin...)

1240583508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Virhe piirrustuksessa hypyllä 8, joka oikeasti samoinpäin kuin hyppy 6. Pujottelukeppejä taitaa olla myös jokunen liikaa ;D

Ensin 1-7. Ykköselle vein selkä esteelle päin ja sain tiukasti kääntymään. Hiukan turhan aikasin katoin että putkelle lähti, ja Lenni ehti vielä muuttaa suunnitelmansa ja mennä A:lle. Uusintayrityksellä vein tarpeeksi pitkälle varmistellen. Nelosella liikuin itse huonosti ja vein valssilla Lenniä liikaa puomia kohti. Turhaa aikaa siis siihen meni. Kutosella valssasin myös ja vein putkeen perille asti...

7-11. Piirrustuksessa siis virhe tässä kohdin. Kasi hyppy samalta puolen kuin kutonen. Putkesta sidoin hetkeksi vastasella ja vein poispäinkääntönä kasille. Mietin tutustumisessa että teenkö takaakiertona vai poispäinkääntönä ja hyvin toimi näin. Uskoisin että nopeampi ratkaisu meille oli tämä poispäinkääntö. Puomin alastulolta otin hieman etumatkaa ja yritin siten pelata että olisin hypyllä 10 persjättöä tekemässä ajoissa. Onnistui se mutta tuntuu edelleen siltä etten uskalla tarpeeksi ajoissa lähteä kääntymään. Pujottelulla tein itse jonkun ihme stopin ja sain Lenniä häirittyä.

12-20. Hyvin haki putken 17 kun käskytin jo pituudella. A:n alastulolla liusui kerran alas asti ja siitä luonnollisesti pysäytys ja A uudestaan. Alkoihan se stopata. Hypyn 17 koikeilin ottaa Jaakottamalla. Heitin hypyn yli oikealla kädellä mutta selkä jo osittain hypylle, koira hetken seläntakana ja edelleen oikealla kädellä putkeen. Olin itse vähän jäykkänä kun mulle on vaan niin vaikeeta päästää Lenniä selän taakse. Pitää siis harjoitella näitä enemmän!

Lopuksi häiriötä pujottelulla. Eka kerralla käsillä häiriötä. Pujottelulla teen ihan älyttömän usein sen että pyyhkäsen hiuksia korvan taakse (kai jotenki valmistelen alitajuntaisesti itteäni sillä radan jatkoon ja lopetan ohjaamisen pujottelulla) ja nyt tein sitä koko ajan ihan tahallaan että Lenni varmasti kestää sen :D Toisella kerralla tein rytmin vaihdoksia ja pomppimisia käskyttäen silti suullisesti. Jäin aika lailla taakse ja hyvin L pujotteli. Viimeisellä kerralla juoksin lujaa edelle vedättämään ja vau mikä vauhti tuolla lurppakorvalla oli pujotellessa!