Niinan ja Urho-kelpien kanssa suunnattiin auton nokka kohti Active Dogin hallia. Luvassa oli yksityistunti Mikon kärsivällisessä opastuksessa. Aluksi lämppäiltiin puolisen tuntia, koirat juoksi irti. Lämppäillessä meno oli aika viileetä eikä pojat innostunut oikeen leikkimään, niiden täytyi selvästi keskittyä treeneihin kun jäähdytellessä taas pusikot vaan heilui nelijalkaisten mennessä tuhatta ja sataa. Oikein onnistunut ja motivoiva tunti oli, molemmat koirakot saatiin onnistumisia. Urholla ja Niinalla menosta on tullut ihan silmiähivelevän nättiä yhteistyötä. Hauska huomata kun nuoren koiran kanssa edistymistä tapahtuu ihan yhtäkkiä isoin harppauksin kun ensin tahkotaan ja hakataan välillä päätäkin seinään...

Aluksi treenailtiin ihan muutamalla esteellä pakkovalssia ja poispäinkääntöä mitä tarvittiin sitten radan varrella itse harkkapätkässä. Heti pystyi huomaamaan täydellisen eron Lennissä perjantaihin verrattuna, tuosta koirasta löytyy asennetta ja lelua revittiin KOVAA. Vire oli välillä jopa ihan siinä hilkulla että pystyi vielä kunnolla keskittymään mutta ihan ehdottomasti näin päin mieluummin. Pakkovalssi sujui ihan kivasti heti alkuun kunhan vaan tarpeeksi selvästi ohjasin. Muuten suoraan edessä oleva rengas veti magneetin lailla. Poispäinkäännöksessä mulla on kädet ihan solmussa, tykkään niin kovasti kumarrella liikaa siinä koiran päälle ja saan Lennin kääntymään silmukan kautta. No menihän se niinkin ja nyt vaan kovasti kuivaharjoittelua :)

Itse harkkarata näytti tältä:
2057624.jpg

Melko sumealta näyttää mutta jospa siitä idea välittyis. Ensin tein ykkösen ja kakkosen väliin vähän vekkiä että sain kääntymään suoraan oikeaa putken päätä kohti. Toisella kerralla jätin vekin tekemättä ja käänsin vain vartalolla voimakkaasti jo ennen kakkoshyppyä, toimi myös. Putken jälkeen otin ensimmäisellä kerralla etumatkaa melko paljon yli renkaan ja ihan puhtaasti meni. Toisella kerralla menin putkeen syvemmälle mukaan niin saatiin vauhtia edelleen lisää kun mun liike ei pysähtynyt missään vaiheessa. Hypylle 6 siis pakkovalssilla, ei mitään ihemeempiä ongelmia. Toisella kerralla pyrin kääntymään aikaisemmin niin Lennikin kääntyi vielä tiukemmin. Hyppyjen 7 ja 8 väliin tein persjätön ja 8:n jälkeen sitten poispäinkääntö. Puhtaasti noin virheiden valossa mutta silmukan kautta se meni, tätä treenaamme tulevaisuuden varalle, ihan käyttökelpoinen juttu tiukoissa paikoissa. Putkeen 10 lopetimma.

Toinen pätkä oli sitten esteet 10-15. Ensimmäisellä kerralla otin turhaa etumatkaa kun koira oli putkessa, jonka sitten toisella kerralla korjasin niin että olin lähempänä koiraa ja sain paremmin irtoamaan hypylle ja itselle tilaa siirtyä hypyn 13 taakse twistaileen :D Tehtiin myös niin että heitin kerran lelun hypyn 12 taakse ja palkka vain sinne irtoamisesta. Puomi oli Lennistä outo ja alastulokontaki juostiin läpi ensimmäisellä kerralla. Muutenkin ajattelin palata askelen taakse päin puomilla, otan remmin käyttöön jotta saan juoksutettua alasmenon kontaktille asti lujaa ja napakka pysähdys. Katotaan saadaanko näin vielä vauhtia puomin loppuun missä on ollu vähän himmailun makua.

Huomenna jatketaan Niinan ja Urhon seurassa treenausta, ajateltiin tehdä kontakteja, keppikulmia ja loppusuoraa.