Treenataan siis keskiviikkoisin klo 22-23. Minä en mikään yökyöpeli ole, mutta pitää tsempata ittensä olemaan aina pirteenä treeneissä. Tekniikkaa olisi tiedossa syksyn aikana.

Tänään tehtiin pujottelua ja takaakiertoa. Pujottelun tavoitteena syksylle on se että koiran pystyy lähettämään pujottelemaan mistä kulmasta tahansa 10 m etäisyydeltä, ja vieläpä niin että ohjaaja jää sinne 10 m päähän seisomaan paikoilleen. Aloitettiin kahden metrin suoralla lähetyksellä ja niin että liikuin taaempana. Se meni hienosti, joten edettiin n. 5 metrin lähetykseen itse seisoessani täysin paikallaan koko pujottelun ajan. Vaikeampaa avokulmaa tehtiin kuudella kepillä, ohjuri toisen ja neljännen kepin välissä. Aluksi tein pientä avokulmaa, loppujen lopuksi yli 90 asteen avokulmaa. Pujottelu imee Lenniä tosi kivasti ja ensimmäinen väli hahmottuu ainakin ohjurin avulla myös vaikeista kulmista. Nämä pujotteluharjotteet tehtiin etupalkalla.

Takaakiertoa tehtiin tiukalla valssilla, eli koiralla tulee lähes täysi ympyrä päästäkseen palkalle. Lenniä pystyi takaakiertoon lähettämään melko kaukaa, n. 3m etäisyydeltä, mutta ongelma oli se hypyn päällä kääntyminen. Ollaan tehty paljon twistiä, jolloin Lennin hyppylinja on täysin toiseen suuntaan takaakierron jälkeen kuin kääntämällä valssilla juuri toiseen suuntaan. Laitettiin siivekkeen taakse kartiotötsä, jotta L joutui kiertämään siivekkeen aavistuksen kauempaa ja sai näin paremmin linjattua hyppyään. Näitä lisää kotiläksynä.