Molempien koirien kanssa ollaan toki treenailtu, vaikka blogin treenipäivitykset ovatkin eläneen hiljaiseloa.

Eddien kanssa aloitettiin Minnan koirakoululla Fiksu pentu kurssi, jota on nyt ollut kaksi kertaa. Ensimmäiseltä kerralta en hirveesti odottanut, vaan olin henkisesti valmistautunut siihen että Eddie ei jaksa hirveesti keskittyä täysin uudessa paikassa ja toisten pentujen kanssa samassa tilassa ensimmäistä kertaa. Eetuli yllätti minut aika lailla, sillä se haki itsenäisesti kontaktia ja pääosin jätti muut pennut huomiotta ensimmäisten minuuttien jälkeen. Arkailua ei ollut ollenkaan, mutta sitä en tuolta rohkealta hulivililtä odottanutkaan. Eka treenikerralla harjoiteltiin istumista, leikkimistä, sivulle tuloa, seuraamisen alkeita, toisten koirien ohittamista jne.

Toisella Fiksuuntumiskerralla kerrattiin aluksi kotiläksyjä, eli edellisellä kerralla opeteltuja juttuja. Hienosta seuraamispaikasta tuli Eetulille kehuja :-) Lisäksi harjoiteltiin ainakin maahanmenoa, seuraamiseen yhdistettyä pysähdystä (jolloin koiran täytyy luonnollisesti istua), temppuja ja toisten koirien ohittamista. Kivaa oli ja Eddie nautti yhdessä tekemisestä.

Agilityä ollaan käyty opettelemassa KAS:n hallilla melko tiheästi. Pujottelu on mielestäni edistynyt oikein mallikkaasti. Kuja on jo niin kapea että Eddie joutuu selkeästi hakemaan pujottelurytmin, suoraan juoksemalla ei välistä enää rinkelipoika mahdu ;) Pitäisikin melkein videoida joku kerta. Takaa leikkauksia ollaan laitettu alulle, samoin takaa kiertoa ja sylkkäriä. Alastulokontaktin kakskakkosta ollaan tehty muutaman kerran kotona alustan avulla, tämä pitäisi nyt ottaa kunnolla työn alle ennenkuin aletaan tehdä kokonaisia kontaktiesteitä. Renkaaseen ja pikkumuuriin on myös hallilla tutustuttu.

Kuva: Kirsi Heiskari-Leppänen