Aamu aloitettiin hyvin koiramaisissa merkeissä, kun suunnattiin kahdeksan aikaan auton nokka kohti Active Dogin hallia. Tehtiin kiva lämmittely, puolisen tuntia heti hallin takaa aukenevassa mäkisessä metsässä. Mulla on ollu viime aikoina huono omatunto kun lämmittelyt on jääny liian lyhyiksi ja nyt kyllä alan panostaa niihinkin ihan kunnolla etten riko Lenniä. Jotenkin vaan aina niin kova kiire tekemään että lämmittely jää lyhyeksi, jäähdyttelyyn taas käytetään paljon enemmän aikaa. Ennen harjoitusta jumppailtiin vielä namitaivutteluja, ne on Lenninkin mielestä kivoja.

Rata oli melko helpon näköinen. Tehtiin sitä pätkissä ja keskityttiin perusohjaamiseen. Aluksi neljän hypyn sarja, jota tehtiin sekä valssaten että takaa leikaten. Takaaleikkauksissa tehtiin "vekki" hyppyjen 1 ja 2 väliin, jotta saatiin koiraa käännettyä valmiiksi kolmosella tehtävään leikkaukseen. Näitä vekkejä ei juuri olla harjoiteltu, mutta tosi kätevä tapa kääntää valmiiksi koiraa oikeeseen suuntaan. Takaaleikkauksella harjoitus meni hyvin ja siitä saatiin kehuja. Valssaus oli taas mulle paljon vaikeempaa kun valssissa piti liikkua laajasti taakse etten oo eessä ja toisaalta aloittaa se tarpeeksi ajoissa ettei koira merkkaa suoraan edessä olevaa putkea. Ensimmäisellä kerralla Lenni merkkas putken kun en ollut ajoissa, tästä seurauksena L haisteli vähän maata, se ei voi ymmärtää että ensin kerrotaan kropalla toista ja kohta kiljutaan ihan toiseen suuntaan. Seuraavalla kerralla sain askelmerkit kohdilleen ja pidettiin Lennin kanssa lapasenrepimisbileet ;)

Toinen pätkä oli hyppy - hyppy - suora putki (lähes 180° hypyistä)- hyppy (90° putkesta) - mutkaputki (putken kauimmainen pää). Ohjattiin taas kahdella eri tavalla. Ensimmäisellä kerralla nakkasin koiran ensimmäiseen putkeen ja menin ottamaan hypyn taakse vastaan. L teki juuri niinkuin näytin, kääntyi tosi ärhäkästi putkesta ja malttoi vielä hypätäkin kunnolla mua kohti. Siitä vain sitten käänsin putkeen. Toisessa versiossa jäin ensimmäisen putken viereen ohjaamaan hypyn vierestä ja kroppaa kääntämällä ohjasin oikeaan päähän putkea. Lenni oli nopea, luki koko ajan ohjausta ja irtosi putkeen hyvin. Tosi hieno otus. Olin oikein mielissään kun tuo on alkanut seuraamaan ohjausta.

Kolmannessa pätkässä otettiin irtoamista. Aluksi vain putki-hyppy ja nami ootti maalissa. Sitten pitempi kaarros mutkaputki - hyppy - hyppy - hyppy - hyppy- putki - hyppy. Jälleen nami maalissa. Huusin eteen käskyä ja silloinhan tuo koira irtosi eikä vilkuillutkaan mua :) Tosi hyvä ja hyödyllinen tunti. Kerrankin paneuduttiin ihan perusohjaamiseen ja annettiin koiralle tilaa tehdä. Lennillä selvästi syö motivaatiota jos aina vaan huudetaan tässä tässä -käskyä ja pidetään hallussa.

Treenin jälkeen puolen tunnin jäähdyttelylenkki. Kivvaa oli!