Tämä viikko ollaan oltu mun osastoharjoittelun takia Raahessa, joten treenailu on rajoittunut keskiviikon Active Dogin treeneihin. Lenni oli koko päivän lyhyen lenkin varassa, sillä lähdettiin mun harjottelupäivän jälkeen heti ajeleen Ouluun. Tämä todella näkyi lämmittelylenkillä koiran sinkoiluna ja hirveenä kirmaamisena joka suuntaan sata lasissa :) L oli ihan hullun innokkaana heti kun näki mihin päästään.

Tehtiin siis rataa, jossa oli 21 estettä. Valssaamista, tiukkaa välistä vetoa, ennakoivaa kääntämistä myös muurilla ja renkaalla, persjättöä, poispäinkääntöä ja takaaleikkaamista tein ainakin ohjauksessani. Muuri tehtiin radalla kolmeen kertaan, koira piti saada muurin päällä kääntymäänkin. Ekalla puhtaasti ja sujuvasti läpi, yks harmillinen rima tippui mutta hyvällä tuntumalla Lenni ohjautu! :)

Tokihan sitä säätämistä aina löytyy. Poispäinkääntö ei ollut sujuvinta mahdollista menoa, tehtiin se sitten paremmin uusiksi. Muurilla Lenni pyrkii hyppäämään vielä aika varman päälle, ei kovin tiukasti uskalla kääntää itteensä. Sitä tehtiin sitten uusiksi että L saa varmuutta ja uskaltaa tiukemmin siinä kääntyä. Viimeinen takaaleikkaus oli vähän kinkkinen missä se rimakin tuli alas ja sitä hiottiin paremmaksi. Hengästytti ja hiki tuli.. :D

Lopussa kontakteja. Keinussa siirrytään treenaamaan niin että L juoksee keinun päähän asti ja nostetaan sieltä alas. Joku siis pitää keinua paikallaan niin ettei se rämähdä ollenkaan alas. Näin saatais se juoksemaan ihan päähän asti lujaa ;)

Edit. Rata lisätty

Eka kertaa kokeilin tuota ohjelmaa, mutta jospa siitä jotain sais selvää. Ensimmäisen muurin jälkeen siis välistäveto ja valssaten putkeen. Pujottelun jälkeen vastasella kädellä putkeen ettei mene A:lle. Putken jälkeen perjättö, hypyn 11 jälkeen poispäinkääntö, toisella muurilla takaaleikkaus. Ennen toista rengasta yritin kääntää jo muurille ja hypyllä 20 takaaleikkaus. Tämä rima tuli siis alas ensi yrittämällä.