Tällä viikolla on treenailtu maanantaina Eetulin kanssa Tupoksessa, keskiviikkona Lennin kanssa AD:lla ja tänään molempien kanssa hallilla. Viikonloppuna vuorossa pari starttia kisaamista.

Maanantain kurssilla tehtiin aluksi tottistelua, mm. seuraamista ja luoksetuloja. Seuraamista häiriöseuraamisena seuruuttamalla koiria limittäin toistensa ohi. Hyvin meni ja Eddie keskittyi tekemiseen eikä toisiin koiriin. Luoksetulot oli todella vauhdikkaita :) Puolet ajasta tehtiin agilityjuttuja. Pikkupuomilla oli kovasti vauhtia, remmissä palkkaus 2on-2off alastulosta ja vapautus. Vähän mietityttää tuo kontaktien ylösmeno, kun Eddiellä on jo tässä vaiheessa niin pitkä askel. Alkaako se loikkimaan ylösmenot jos en opeta ylösmenollekin pysähtymään...? Putkessa, umpitunnelissa ja renkaassa ei ongelmia. Tuttuja juttuja jo Eddielle. Vuoroa odotellessa tein ison puomin alastuloa. Pikkumiehellä on jo nyt hirmuinen into tehdä agilityä!

Keskiviikkona Lennin kanssa AD:lla oli jälleen oikein onnistuneet treenit. Jaakotettiin kovasta vauhdista, pyöritettiin koiraa tiivisti ympäri, tehtiin persjättöjä keppien jälkeen, vekiteltiin ja päällejuostiin muurilla. Lenni osasi ja pääosin ohjauskin toimi. Kovasta vauhdista tiukkaan ympäripyöritykseen mun oli vähän vaikea ajoittaa tekemistäni. Aiemmin ongelmia on tuottanut Lennin jarrutus kovasta vauhdista, mutta hyvin L on alkanut seuraamaan ohjeistusta siinäkin kunhan vain kerron ajoissa mitä haluan.

Tänään hallilla Lennin kanssa tehtiin kontaktit läpi. Hyviä suorituksia. Erityisesti puomi oli nopea ja alastulo varma. Lisäksi nollakulman putkeen lähetys ja putken jälkeen niisto hypyllä. Lyhyt ja ytimekäs treeni. Eddien kanssa aloitettiin kepeillä. Kuja oli heti alkuun kapea ja E pujotteli todella upeasti. Kavensimme kujaa vielä lisää, minkä jälkeen kepit olivat vain muutaman sentin limittäin suorasta linjasta. Hyvin poika on hajulla rytmistä, mutta tekemistä riittää toki. Lisäksi putkeen lähetyksiä, puomin alastuloa ja hypyllä eteen lähettämistä. Jäähdyttelylenkin jälkeen kävin vielä kertaalleen tekemässä pujottelun. Kerralla hyvä suoritus ja ulos hallista. Tämä pujottelun opettamistyyli on toiminut selkeästi pikkumiehelle, toivon mukaan siitä tulee varma ja itsenäinen pujottelija. Seuraavaksi pitäisi alkaa miettimään miten lähden keinua opettamaan.